Na weken van droogte kwam dan eindelijk verkoeling. Code geel hadden ze gegeven. Ik kan jullie vertellen dat viel wel wat mee. Het was meer code rood bij mijn buur in de achtertuin. Het was begonnen te regenen, mijn vrouw haalde de was naar binnen, toen ik haar hoorde schreeuwen als een mager varken. Heb jij je verstand wel. Is het je in je hersenpan geslagen? Kijk dan wordt je nieuwsgierig, dat ik ook naar buiten. Wat heb jij hier te schreeuwen vroeg ik. Onze buur is gek geworden zei ze. Kijk eens wat die vent aan het doen is. Nieuwsgierig liep ik naar de schutting, keek er overheen en wat ik toen zag is eigenlijk niet te beschrijven. Daar in de regen stond mijn buur in zijn blote kont, in de regen te dansen met zijn hoed nog op. Heerlijk; riep hij tegen mij. Moet je ook doen buur. Na wekenlang woestijndroogte eindelijk regen, man wat knap je hier van op. Je moest je schamen riep mijn vrouw nog naar hem, voor ze kwaad naar binnen ging. Wat moeten je andere buren wel niet van je denken. Kan me niets verrotten riep hij vrolijk, wij leven in een vrij land,als ik op mijn eigen stukje grond zo wil lopen dan doe ik dat. Tja wat moest ik daar op antwoorden. Dat ik zei; Buur je danst maar een eind heen, ik ga naar binnen, je moet ook niet overdrijven. Binnen ging de discussie verder met mijn vrouw. Die man komt hier niet meer binnen, never nooit niet, zei ze kwaad. Dit pik ik niet. Om je dood te schamen. Om een lang verhaal kort te houden er was nog geen halfuur verlopen of bij de achterdeur stond buur. Mag ik binnenkomen riep hij. Als je aangekleed bent wel, anders heb ik liever dat je naar huis gaat zei ik. Mijn vrouw is helemaal overstuur door jou. Kan ik me voorstellen zei hij, zo`n getraind lichaam heeft ze natuurlijk nog nooit gezien. Kappen, zei ik tegen hem anders weet je het wel nou? Waar mijn vrouw heen ging weet ik niet, hoorde de voordeur nog dichtslaan, maar heb haar de hele middag niet meer gezien.

 

Buur ik wordt wel zo vrolijk van die regen. Je moet begrijpen wat zo`n bui wel niet voor ons voetbalveld betekent. Al dat gras, weken geen vocht, en dan eindelijk regen. Buur, je vergeet dat de gemeente het veld regelmatig sproeit bij droogte. Heb het zelf gezien zei ik. Oh, zei hij, dat wist ik niet. Nou ik dacht dat jij daar vaak te vinden was nu je in training, bent als doelman. Nee buur, je mag nu niet op de velden komen die zijn gesloten, maar dat wist jij weer niet hé als voetballeek. Nee, klopt zei ik, en het kan me ook niet boeien. Maar buur waarom ben je eigenlijk hier, wilde je wat, vroeg ik. Nou een biertje gaat er altijd in buur. Van regen krijg ik nog meer dorst.

Kom je alleen maar voor een biertje?”Ja eigenlijk wel buur, mijn biertjes zijn op en met dit weer kan ik niet naar de supermarkt. Nou sorry hoor, zei ik, maar heb wel betere dingen te doen. Als jij in je blootje buiten kunt springen als een halve indiaan dan kun je ook naar de supermarkt. Buur keek mij vreemd aan. Mag ik dan je parapluutje lenen, vroeg hij. Dat mag altijd zei ik en overhandigde hem de plu, als je hem maar weer terug brengt. Jij kunt mijn vrouw die laat niet met zich sollen. Die is ook snel aangebrand zeg, zei buur en hij verliet snel ons huis richting de supermarkt.