Lekker in het zonnetje, zei ik tegen me zelf. En dat is drie. Oh daar zitten er nog twee. Mijn vrouw keek omhoog vanuit haar boek mij vreemd aan en zei; Last van de zon man? Zonnesteekje? Nee, hoor nergens last van, zei ik. Zat vlinders te tellen in mijn tuin. Nou dat interesseert me geen reet zei mijn vrouw. Heb je niets beters te doen.? Ik weet dat buur nu aan het aftellen is zei ik, dat vertelde hij me laatst. Buur is gek, zei mijn vrouw. Tja dat zijn jou woorden zei ik. Wat moet ik nou met jouw denkwijze man, dit slaat toch nergens op. Ach niks verder, daar moest ik nu eenmaal aan denken, zei ik. Lees maar rustig verder, want je vriendje komt er weer aan. WAT! Alweer buur? Ik ben binnen, en weg was ze.

Zo buur, ga je trakteren zei ik. Ik dacht moest ook maar eens wat meenemen zei hij, krijg ook vaak wat van jou. Nou ik lust geen bier en dat weet je donders goed zei ik.

Dat klopt, en aangezien jij geen bier lust, kan ik even vooruit. Buur ging zitten, dopte zijn eerste, nam een slok en zei, nog twee weken buur. Nog twee volle weken en dan moet ik aan de bak. Je bent dus aan het aftellen zei ik met een grijns. En wat heeft buur daar een zin in. Niet bepaald zei hij, niet met dit klote hete weer. Nou wees gerust zei ik, over een dikke week dan krijgen we normaal weer. Nou daar neem ik een op zei buur en slurpte zijn eerste biertje naar binnen. Maarrrrrrrr, zei ik, heb je alles al aangeschaft, voor je eerste training? Schoenen,shirt,broek en noem maar op.

Zijn tweede flesje ging open, en hij mompelde; dat heeft me heel wat geld gekost. Wat had ik daar een bier voor kunnen kopen, snot verjoppe! Hij nam een teug, nou ja teug, bijna leeg de tweede. Die voetbalschoenen zijn niet te betalen man. Bijna 200 euro, ik kon wel janken zei hij. Dan handschoenen, en de rest. Had voor het zelfde geld op de Canarische eilanden kunnen zitten, met een bloedmooie meid aan mijn zij. Nou dat denk ik niet buur, zei ik. Vergeet die meid maar. Trouwens niet zeuren jij wilde doelman worden, dus het mag wat kosten. Ja, daar heb je gelijk in buur en hij dopte zijn derde biertje. Hij wees naar zijn buik, zie je wel dat ik wat slanker ben geworden? Ga iedere avond te hardlopen. Dat had je niet gedacht hé? Dat is geen hardlopen buur wat jij doet dat is meer snelwandelen, heb je gister wel gezien, hoe je naar de supermarkt liep. Ik durf te wedden dat je bier op was. Buur keek kwaad. Wat ben je soms ook een misselijk mannetje zei hij. In ieder geval buur jij bent er klaar voor en dat is het voornaamste. Klopt zei hij, anders nog nieuws buur? Nee, zei ik. Nou dan ga ik maar weer,terwijl hij het vierde flesje op zijn kop hield en zei; Er zit tegenwoordig ook niets meer in die flesjes. Ze konden ze wel kleiner maken,

groetjes en weg was hij. Ik deed mijn ogen dicht om een dutje te doen toen ik mijn vrouw hoorde schelden. Had buur zijn bierdopjes in het gras laten liggen. En mijn vrouw liep op blote voeten er over heen. Tja, dan wil je ook geen vriendjes worden.